Ulf Sturesson

Följ med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning! Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Ulf Sturesson
Hans första platta ”I overkligheten” (1996) har hyllats som ett av de mest personliga och intima album som skapats i Sverige bl.a. av tidningen Sonic som placerade det på sin lista över de 100 bästa svenska albumen någonsin. Innan dess hade han gjort djupa avtryck i den svenska musikhistorien som medlem och låtskrivare i Traste Lindéns Kvintett(som spelade på Musikbåten!)
”Alfta förr och nu” är Ulfs femte album, men känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. I Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Det handlar om sorg och saknad, tro, hopp och kärlek på upphällningen, hemlängtan och bortlängtan, nöjen och tristess, träindustrier, bottenfrusna sjöar, hässjor, granar, sommardagar, vinternätter, Domusrestauranger och annat spännande som man hittar i landets mest bortglömda delar.

Upplagd på Youtube av Pierre Höök

Möjlighet till mat: Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen. Läs mer om våra biljettyper

  • Avgång: 18.30 (ombordstigning 17.50)
  • Från: Skeppsbron nedanför Slottet
  • Åter: 22.15