Frank Martini & His Orchestra

Följ med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning! Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Frank Martini & His Orchestra
En intim Speak Easy från den amerikanska förbudstiden. På scenen står Frank Martini, sippar på sin drink, rättar till flugan och så ett leende. Han tittar på orkestern, och hör hur kapellmästaren räknar in. Första låten, ”It don’t mean a thing if it ain’t got that swing”, är programförklaringen. Fyra swingin’ takter in har vi förflyttat oss till det glada 20-talet, eller som det heter på engelska, ”The roaring 20’s” Det är känslan av en sen kväll hos The Great Gatsby. Här finns inga bekymmer, folk dansar medan svettdropparna tittar fram i pannan och i baren jobbar bartendern för högtryck. Det är musik lika elegant som Franks frack, oliver i drinkglasen och ostronfat på bardisken. -Detta är en hyllning till 20-talet, både musikaliskt och estetiskt. Att få göra det på en gammal ångbåt från 1911, är körsbäret i drinken, hälsar Frank Martini.

Möjlighet till mat: Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen. . Läs mer om våra biljettyper

  • Avgång: 18.30 (ombordstigning 17.50)
  • Från: Skeppsbron nedanför Slottet
  • Åter: 22.15