Ångbåtarna Storskär och Norrskär i trafik igen!

Blidösundsbolaget utför trafiken med Storskär och Norrskär på uppdrag av Waxholmsbolaget och Region Stockholm. Vi har matsalen öppen på Storskär men p.g.a. gällande restriktioner och bristande underlag så kan vi inte hålla matsalen på Norrskär öppen. Där hänvisar vi till cafeterian som också kan servera enklare rätter.

Sommarturlistan  slutar den 15 augusti då höstturlistan börjar. Planering är att ångbåtarna fortsätter i trafik fram till 19 september.

I rådande pandemi följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer varför vi måste anpassa verksamheten ombord. Vi bokar in färre gäster än vanligt i matsalarna; glesare mellan sittande gäster samt att vid varje bord sitter det max fyra personer. Vi ber våra gäster, som i övriga trafiken, hjälpas åt att hålla avstånd till andra passagerare och besättning.

Som en ytterligare åtgärd i rådande situation kommer utbudet på menyn under säsongen vara något mindre än vanligt, men vi hoppas att det skall smaka lika gott och alltid med möjlighet till att få en härlig Ångbåtsbiff. Vegetariskt alternativ finns alltid. I fartygens kaféer serveras kalla och varma drycker, fikabröd, enklare smörgåsar, glass mm.

Med anledning av pandemisituationen och begränsad passagerarkapacitet på alla fartyg i skärgårdstrafiken är turerna för ångbåtarna något ändrade i år för att de skall kunna göra bästa nytta i hela trafikuppdraget.

Välkomna att boka bord på ångfartyget Storskär!
Biljett, mat och dryck betalas ombord.
Välkommna ombord!

Matkryssningar i Stockholms skärgård