Ångfartyget Blidösund är originalet bland Stockholms julkryssningsfartyg. Redan 1981 inledde vi traditionen att erbjuda jullunchkryssningar från vår kajplats nedanför Slottet på Skeppsbron i Stockholm. Kombinationen med en varm ångbåt i vinterkylan blev snabbt populär och julluncherna kompletterades snart med både eftermiddags- och kvällsturer.

JulbiljettbildDet exklusiva med Blidösund är lugnet ombord som kommer sig utav både ångmaskinen och det begränsade antal gäster vi välkomnar ombord på varje tur. Lägg till det — ett besök i maskinrummet där maskinisten och koleldaren stolt visar ånganläggningen från 1911.

 

julbordet-1På Blidösunds hemlagade julbord finns allt som hör en skärgårdsjul till. Här finns bl.a. den löjromsgravade strömmingen, de rökta laxfenorna, timmermanskorven, grönkål med fläsk och förstås ett dignande konfekt- och dessertbord.  Solmarkaknäcke och surdegsbröd. Helt egen är vår julsenap och kallskänkans chokladkonfekt. Vi har även en egen alkoholfri julsnaps och ett stort urval av andra starkare drycker.

Klicka här för att se allt som finns på vårt julbord!

_GAR6879

Våra två exklusiva salonger:

Maskinchefens salong:
Mycket exklusiv liten salong för minst 4 och mest 6 gäster. Här sitter ni avskilt, med utsikt genom de två fönstren och har bara några steg till julbordet på samma däcksplan.

 

 

Nedre aktersalongen:
Här sitter ni i samma salong som Arne Domnerus, Monica Zetterlund och numera Rigmor AktersalongGustafsson eller Roffe Wikström vilat ut i under sina spelningar på Musikbåten Blidösund. Nu kan vi duka upp för minst 4 och som mest 6 gäster här nere. Salongen ligger på nedre däck och utsikten är mycket begränsad, därför så äter ni vårt julbord 100 kr billigare om ni bokar denna salong.

Båda salongerna är tillgängliga endast vardagar på eftermiddags- och kvällsturerna och alla julbordskryssningar på helgerna.
Plats i dessa salonger måste bokas på tel: 08-24 30 90.