Lördag 3 juli
Från Norrtälje, Håknäs och Gräddö

Tjugosex meter över havet reser sig den imponerande knuven på Storskäret, huvudön på Åsmansboda, och ger en storslagen utsikt över den norra ytterskärgåden. Ögruppen kallas ofta för Rödlöga Storskär eftersom den har ägts av boende på det intilliggande Rödlöga. Naturen påminner om de svenska fjällen och floran är mycket rik här med t.ex. den sällsynta Trolldruvan (obs giftig!). Den kända opersångaren Seth Svanholm byggde sig ett fritidshus här som fortfarande står kvar. Här fick han besök av den världsberömda amerikanska operasångerskan Marian Anderson, den första svarta sångaren som spelade en huvudroll på Metropolitan, som sjöng vid John F Kennedys installation som president, som stod här på Åsmansbodas klippor en ljus sommarnatt en gång och sjöng så att havet tystnade och tonerna nådde ända till Rödlöga…

Denna tur utgår från Norrtälje och lägger dessutom till vid Håknäs brygga på Vätö och vid Gräddö. Vår kapten; Göran Sjödin kommer att ta oss på ovanliga och vackra leder och guidar oss dessutom under färden med berättelser om skärgårdens rika historia.

Blidösunds cafeteria och bar är öppen under hela turen.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen:
Första sittningen: 14.00-16.00
Andra Sittningen: 16.15-18.15

Bord bokar du när du köper biljett här på hemsidan!

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!