Lördag 17 juli

Följ med ångfartyget Blidösund till Rödlöga- ön i havsbandet som inte fick reguljär båttrafik förrän på 50-talet och som fortfarande är den längst ut liggande arkipelagen som man kan nå med reguljär båtförbindelse från Stockholm. Anledningen till att inget av de större ångfartygen vågade sig hit ut, de vände vid Svartlöga, var att det är så trångt och svårnavigerat vid inloppet och i hamnen på Rödlöga. Nu har vår egen eminente lots och kartläggare av ytterskärgården, Göran Sjödin, reknogocerat fram en säker väg och därför för han denna lördag Blidösund på denna unika utflykt till Rödlöga. Handelsboden är berömd för sitt ostutbud och denna dag, som kallas Göstadagen efter öns legendariske handelsman, är kulmen på den årliga ostmarknaden = många spännade ostar att prova på. När ni har handlat era ostar finns ⁹det gott om tid för strövtåg och bad från de underbara röda granitklipporna.

Guidning av befälhavaren Göran Sjödin under resan.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen:
Första sittningen: 12.30-14.00 (endast för Rödlögabor, som bokar bord via denna länk)
Andra sittningen: 14.15-16.00
Tredje sittningen: 16.15-18.00
Bord i matsalen bokar du när du köper din biljett här på hemsidan. Blidösunds cafeteria är även öppen under hela turen.

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!