Lördag 7 augusti – Till Söderarm

Återigen stävar ångfartyget Blidösund  ut mot denna utpost vid Ålands hav! Den karakteristiska vita fyren med sitt röda band har varit släckt sedan 1999 men är fortfarande det som resenärer som kommer från Åland först ser när de närmar sig den svenska kusten och Stockholms skärgård. Söderarm skärgårds är vindlande vidsträckt och fantastiskt vacker med sin höga, branta öar. Fyrplatsen och den gamla lotsutkiken ligger på Torskär som liksom hela skärgården har haft en stark militär närvaro under kalla kriget och fram till vår tid när man trodde att ryssen hade lugnat ner sig…
Nu hälsar Anngret och hennes personal oss välkomna ut till Torskär där hon sedan år 2000 driver en fest- och konferensanläggning. Man öppnar bl.a. upp så att ett begränsat antal gäster kan besöka fyren!

Denna tur utgår från Norrtälje och lägger dessutom till vid Håknäs brygga på Vätö och vid Gräddö  på vägen mot Söderarm. Vår kapten  kommer att ta oss på ovanliga och vackra leder till och från den forna fyr- och lotsplatsen där vi gör 2 timmars uppehåll. Han kommer också ledsaga oss under färden med berättelser ur skärgårdens rika historia.

Blidösunds cafeteria och bar är öppen under hela turen.
Sittninggstider i 1:a klassmatsalen:
Första sittningen: 14.00-16.00
Andra sittningen: 16.15-18.15
Bord bokar du när du köper biljett här på hemsidan!

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!