Lördag 10 juli

Från Furusund och Blidösundet

Lygna eller Söderskärgården var ett gammalt kronofiske som såldes 1853 till bl.a. Rödlögabon Olof August Nordström, hans bod från 1856 står fortfarande kvar i hamnen med hans initialer, födelseår och dödsår inristat i berghällen. Han var farfar till Rödlögaprofilen Georg Nordström som konstnären och författaren Sten Rinaldo blev nära vän med och som sedermera också kunde bygga sig en bod härute. Familjen Rinaldo är fortfarande kvar på denna utskärgårdens kanske vackraste plats med utsikt mot Skarv och Svenska Högarna och de hälsar Blidösund åter hit efter många års bortavaro.

Denna tur utgår från Furusunds ångbåtsbrygga och går också in till Köpmanholms brygga och alla trafikbryggorna i Blidösundet t.o.m. Glyxnäs. Vår kapten Göran Sjödin kommer att föra oss på ovanliga och vackra vägar till och från Lilla Nassa, där vi gör knappt 2 timmars uppehåll. Han kommer också att guida oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Blidösunds 1:a klass ångbåtsmatsal och bar är öppen på denna tur.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen
Första sittningen: 11.00 – 12.30
Andra sittningen: 14.30 – 16.30
Tredje sittningen: 17.00 – 19.00

Bord bokas när ni köper er biljett här på hemsidan!

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!