Lördag 18 juli

Från Ljusterö och Björnhuvud (anslutning från Stockholm finns)

Björkskärsarkipelagen köptes 1740 in av Lidingöbon Jan Betulin för totalt 670 daler kopparmynt och genom hans testamente tillföll de sedermera Lidingö kommun som än idag äger och förvaltar denna unika skärgård känd för att naturen är vackert bergig med högsta punkten 19,2 meter över havet och bjuder på enastående utsikt. Örtfloran är rik liksom fågellivet.  Kurt Heinecke, handelsman i kol och koks arrenderade ögruppen på 1920 och 30-talet och byggde den lilla stugan som idag är bostad för tillsynsmannen. Gott om tid för bad från de underbara klipporna.

Vår kapten; Göran Sjödin tar oss på ovanliga och vackra vägar genom både mellan- och ytterskärgården till och från Björkskär, där vi gör nästan 2 timmars uppehåll. Han kommer också att guida oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Denna tur utgår från Ljusteröbryggorna och Björnhuvud. Man kan också resa till och från Stockholm; Hasseludden, Gåshaga och Vaxholm, med anslutande fartyg. På morgonen reser du med m/s Sjöbris fr. Strömkajen 08.30, hon gör ett extra tillägg vid Laggarsvik för omstigning till s/s Blidösund. Hem på kvällen kan du resa tillbaka mot Stockholm med Sjöbris från Laggarsvik ca 18.55. Biljetter för dessa anslutningar löses separat ombord på Sjöbris.

Blidösunds 1:a klass ångbåtsmatsal och bar är öppen på denna tur.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen
Första sittningen: 11.00 – 13.00
Andra sittningen: 14.30 – 16.30
Tredje sittningen: 17.00 – 19.00

Bord bokas när ni köper er biljett här på hemsidan!

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!