Lördag 20 juli

Lilla Nassa skärgård består av en mindre samling öar med enstaka träd, låga buskar, ljung och grästuvor. Förr var Storskäret i öster ögruppens centrum. Hit kom man för att fiska och på ön finns en inristad kompassros från 1600-talet. Efterhand gjorde landhöjningen öns hamn alltför grund och idag finns hamnen vid ön Sprickopp, där det ligger flera bodar. På ön fick också en hjortronmyr! På Storskäret finns en kompassros och på Melkobbarna hämtade Roland Svensson några av sina mest kända motiv.

Lilla Nassa ägs, precis som Björkskärs skärgård, av Lidingö kommun. Det beror på att krögaren Jan Betulin på 1740-talet köpte ögruppen och sedan testamenterade den till Lidingö socken.

Denna tur utgår från Ljusteröbryggorna och Björnhuvud. Vår kapten; Göran Sjödin tar oss på ovanliga och vackra vägar genom både mellan- och ytterskärgården till och från Lilla Nassa, där vi gör 2 timmars uppehåll. Han kommer också ledsaga oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Man kan resa till och från Stockholm med anslutande fartyg, se turlistan. Biljetter för dessa anslutningar löses separat ombord på resp.fartyg.

Blidösunds 1:a klass ångbåtsmatsal och bar är öppen på denna tur.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen
11.00 – 13.00
14.30 – 16.30
17.00 – 19.00

Bordsbokning på tel: 08 – 24 30 90