Lördag 24 juli

Från Ljusterö och Björnhuvud (anslutning från Stockholm finns)

Det sägs att det finns en ö för årets alla dagar på Stora Nassa och ön har ofta kallats för Storskärgården av skärgårdsborna. ”Nassan” (inkl. Lilla Nassa) är ett gammalt kronofiske från Gustav Vasas tid viket betydde att vem som helst hade rätt att fiska där bara man betalade skatt till fogden på ön (oftast i form av fisk). Så namnet på den lilla kobben strax öster om Nassa skärgård är kanske inte så förvånande; Fiskeskobb. Här finns lämningar av bodar och detta är högst sannolikt första gången som detta skär får besök av en ångbåt!

Vår kapten; Göran Sjödin tar oss på ovanliga och vackra vägar genom både mellan- och ytterskärgården till och från Fiskeskobb, där vi gör nästan 2 timmars uppehåll. Han kommer också att guida oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Denna tur utgår från Ljusteröbryggorna och Björnhuvud. Man kan också resa till och från Stockholm; Hasseludden, Gåshaga och Vaxholm, m/s Sjöbris fr. Strömkajen 08.30, hon gör ett extra tillägg vid Laggarsvik för omstigning till s/s Blidösund. Åter på kvällen kan du resa tillbaka mot Stockholm med Sjöbris från Laggarsvik, ank. Stockholm 20.45. Biljetter för dessa anslutningar löses separat ombord på Sjöbris.

Blidösunds 1:a klass ångbåtsmatsal och bar är öppen på denna tur.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen
Första sittningen: 11.15 – 13.15
Andra sittningen: 14.30 – 16.30
Tredje sittningen: 17.00 – 19.00

Bord bokas när ni köper er biljett här på hemsidan!

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!