Lördag 8 augusti – Till Söderarmsskärgården

Lördag 8 augusti
Från Furusund och Blidösundet

En resa där vi utforskar alla gömslen och vrår i denna 8 nautiska mil långa och 4 mil breda utskärgård bestående av hundratals kobbar och skär. Sedd uppifrån en av de finlandsfärjor som passerar strax norr om Söderarm kan man förstå Hjalmar Söderbergs beskrivning ur Doktor Glas: ”Ett landskap hackat till kalops”. Större delen av denna skärgård var till för några år sedan Kustartilleriets ”Batteri Söderarm” med stora kanoner riktade ut mot havet. Nu är alla kanoner borta och alla öar utom Yttre Hamnskär är tillgängliga för allmänheten. Vi kommer att göra strandhugg på det undersköna och spännande Västra Båtskäret.
Denna tur utgår från Furusunds ångbåtsbrygga och går också in till Köpmanholms brygga och alla trafikbryggorna i Blidösundet t.o.m. Glyxnäs och Sandvikens bygga på Blidös östra sida. Vår kapten Göran Sjödin kommer att föra oss på ovanliga och vackra vägar till och från V:a Båtskäret, där vi gör ca 2 timmars uppehåll. Han kommer också att guida oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Blidösunds 1:a klass ångbåtsmatsal och bar är öppen på denna tur.
Sittningstider i 1:a klassmatsalen
Första sittningen: 11.00 – 12.45
Andra sittningen: 14.30 – 16.30
Tredje sittningen: 17.00 – 19.00
Bord bokas när du köper din biljett här på hemsidan

Med anledning av den rådande pandemin så kommer vi att ta ombord ett begränsat antal passagerare och även servera ett reducerat antal gäster i restaurangen, så att det är gott om plats för alla!
Vi har också rutiner för att alla ska kunna hålla avstånd vid köbildning, vi desinficerar regelbundet utsatta ytor ombord flera gånger på varje resa och är som alltid ytterst noggranna med hygienen i köket och vid hanteringen av livsmedel.

Och er kära gäster uppmanar vi: Åk bara med Blidösund om du känner dig helt frisk, håll avstånd till andra gäster och  besättningen och tvätta händerna i minst 30 sek, ofta!