Matkryssningar

Matkryssningar

Musikbåten Blidösund

En helkväll till sjöss med musik mat & dryck

För dig som vill ha en ångbåtstur med både mat och underhållning har vi Musikbåten Blidösund. Mellan mitten av maj till slutet oktober åker Musikbåten runt i skärgården eller Mälaren med den bästa musiken ombord och sprider sin glädje.

Läs mer & boka ångbåtsmusik

Julbordskryssningar på ångfartyget Blidösund

Avnjut ett äkta skärgårdsjulbord som det var förr
ombord på 104 år gamla K-märkta ångfartyget Blidösund.
Från 26 november till den 22 december.

Julbord på ångbåt

Ångfartyget Blidösund är originalet bland Stockholms julkryssningsfartyg. Redan 1981 inledde vi traditionen att erbjuda jullunchkryssningar från vår kajplats nedanför Slottet på Skeppsbron i Stockholm. Kombinationen med en varm ångbåt i vinterkylan blev snabbt populär och julluncherna kompletterades snart med både eftermiddags- och kvällsturer.

Det exklusiva med Blidösund är lugnet ombord som kommer sig utav både ångmaskinen och det begränsade antal gäster vi välkomnar ombord på varje tur. Lägg till det — ett besök i maskinrummet där maskinisten och koleldaren stolt visar ånganläggningen från 1911.

På Blidösunds hemlagade julbord finns allt som hör en skärgårdsjul till. Här finns bl.a. den löjromsgravade strömmingen, de rökta laxfenorna, timmermanskorven och förstås Ris a la Malta. Det brungräddade Roslagknäcket kommer från Edsbro kvarn. Helt egen är vår julsenap och kallskänkans chokladkonfekt. Vi har även en egen julsnaps och ett stort urval av andra drycker!
Läs mer och boka här!

Julmarknadsresor med ångbåt

Lördag 5 december så går s/s Blidösund till den traditionella julmarknaden vid Almviks brygga på Blidö i Stockholms norra skärgård. Fynda hos lokala hantverkare och ät en god julmiddag ombord! Läs mer och boka här!

Söndag den 6 december är det stävar ångaren mot södra skärgården med destination Nynäshamn och dess omfångsrika julmarknad. Denna dag kan man kombinera att åka ångbåt ena vägen och ångtåg andra eller tvärtom tack vare ett samarbete med Nynäshamns järnvägsmuseum. Läs mer och boka här!

Sen avslutar Stockholms skärgårds stolthet säsongen med sin traditionella reguljärtur till Blidösundet dan före dopparedan! Läs mer och boka här!

E-postadress