Norröra

Tjorvens Saltkråkan

Norröra

Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 51 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.

Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med på Blidösundsbolagets båtar dit i sommar!

Tisdag – torsdag 23 juni – 6 augusti från Stockholm, Östanå och Furusund till Norröra med våra moderna skärgårdsbåtar Sjögull eller Sjöbris.

ÅNGBÅT TILL SALTKRÅKAN!

Söndagarna 28 juni – 16 augusti är det extra festligt då s/s Blidösund är Saltkråkebåt (söndagar ej från Östanå). Då kan ni också följa med från någon av bryggorna i Blidösundet.
Ombord på Blidösund finns  också en 1:a klass ångbåtsmatsal, lägg till 120 kr så får ni en skärgårdslunch kl. 14.00. Ni kan också reservera bord för middagen på tel:  08-24 30 90

Med ombord från Furusund finns alltid skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum. Han guidar oss genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till.

Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader. Söndagarna är barnens dag på Saltkråkan. Då blir det allsång, för stora och små barn, med Astrids visor på Blidösunds akterdäck.