Siaröfortet

Badön med ett eget fort

ÖPPNAR 10 MAJ!

Siaröfortets kanoner pekar mot Furusundsleden där Finlandsfärjorna idag sveper förbi. Här skulle ryssen komma befarade man efter 1:a världskriget, och byggde ett fort som skulle bringa fiendeflottan till undergång. Flera hundra man förlades i anläggningen som döljer sig i berget.

Nu har stora delar av fortet återställts till sitt ursprungliga skick och öppnats för allmänheten. Siaröfortet är idag ett museum som visar hur Stockholm skulle försvaras, men som också visar krigets verklighet i ett vidare perspektiv. Du kan gå runt i fortet på egen hand med vår audioguide eller följa med på en guidad rundtur.

På Kyrkogårdsön som fortet ligger på finns avskilda badklippor och små stränder att bada ifrån. I det gamla renoverade logementet från 20-talet har Blidösundsbolaget ett eget vandrarhem med två- och fyrbäddsrum och sommarrestaurang. Siaröfortet välkomnar också konferenser, grupper och skolklasser. Här finns även en gästhamn och en vedeldad bastu vid strandkanten.

Söndagsrundtur med ångbåtshemfärd!

På söndagseftermiddagarna från den 1:a juli till den 19:e augusti kan ni ta m/s Sjögull från Strömkajen( vid Grand hotell) i Stockholm kl. 13.00 ut till Siaröfortet, gå en guidad tur i Fortet och eller ett bad från klipporna eller stranden. Efter 2½ timme så hämtar ångfartyget Blidösund upp er för hemfärden och ombord kan ni äta en härlig ångbåtsmiddag i 1:a klass matsalen innan ankomsten till Skeppsbron i Stockholm kl 19.45. Bord bokas på tel 08-24 30 90.