Skärgårds-expeditioner

ms Sjöbris

Skärgårdsexpeditioner med m/s Sjöbris

På samtliga skärgårdsexpeditioner ingår i priset båtresa, guidning, smörgås med kaffe och te, kallskuren lunchbuffé samt alkoholfri måltidsdryck. Fler drycker finns att köpa i cafeterian, vi har fullständiga rättigheter. Kontakta oss på kontoret@blidosundsbolaget.se vid specialkost och allergier. Vår kapten och ciceron; sjökapten Göran Sjödin lotsar oss på vackra och ovanliga leder genom den vårfagra Stockholms skärgård, vi spanar efter säl och havsörn samtidigt som vi får höra alla sägner och historier som kan berättas om några av skärgårdens tusental öar.

Det finns möjlighet att kliva på och av i Waxholm om du meddelar det vid bokning (finns en ruta för kommentarer där du kan skriva det, när du genomför köpet)

Vi förbehåller oss rätten att lägga om rutten och resmål om vädret kräver. En kikare och karta/sjökort ger resan en ytterligare dimension.

Välkommen till en unik upplevelse till sjöss!

21 maj – Skärgårdsexpedition till Marö & Ängsö 

Utresa från Stockholm med rymliga m/s Sjöbris, medan ni kan ta för er av frukosten med kaffe/té och en fralla så  passerar vi Vaxholm och Örsö strömmar. Kanske kan vi se säl och havsörn när vi sedan färdas vidare på en ovanlig väg upp utanför Blidö östra sida, förbi Söderöra, Norröra och Gräskös östra sida. Landstigning vid skärgårdens största båthus på doldisön Marö och en promenad förbi två ståtliga ristningar, varav den äldsta av blivande Johan III från 1561. Finns mycket att berätta om ön med sitt ovanliga 100-åriga höga utsiktstorn

Lunchbuffén med alkoholfri dryck och kaffe till, serveras på resan från Marö via Furusund till Europas första nationalpark Ängsö, där vi får uppleva orkidéer och vårgrönska när naturen är som vackrast.

Promenad på egen hand bland orkidéerna i nationalparken eller för en begränsad skara; guidning av tillsynsmannen vid förbokning mot ett pristillägg på 80 kr för guidning på Ängsö.

Återesan mot Stockholm går förbi Siaröfortet och Östanå slott.

29, 30 & 31 augusti – Skärgårdsexpeditioner till Norsten & Bodskär 

Välkommen ombord på rymliga och snabba m/s Sjöbris för att ta del av skärgården när den är som bäst. Till förmiddagskaffet passerar vi slingrande Skurusundet och Saltsjöbaden varefter vi på utvägen går genom Biskopsö till fantastiska Norsten med trojeborgar och sjöbodar. Lunch serveras där, sedan går resan vidare i havsbandet mot spännande Bodskär intill Sadelöga. Ön har aldrig haft besök av någon passagerarbåt och har en totalt osannolik dold vik, som Försvaret förr höll för sig själva. Nu är tillträdesförbudet upphävt och de kraftfulla kanonerna är avvecklade, men kvar finns utmärkta promenadvägar genom skogen upp till flera fantastiska utsiktspunkter mot söder. Ugglor och bäver finns också på sevärda Bodskär – en riktig doldis-ö!

På hemfärden passerar vi bland annat Långbälingsund och Dalarö.

E-postadress