Kristin Amparos Combo de la Musica

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person.

Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”. 2015 medverkade Kristin som soloartist i Melodifestivalen med ”I See You” – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger.

Kristin och Combo de la Musica; John Runefelt på keyboard, Carl Greder på bas, Jens Elford på gitarr och Jonathan Westling på trummor, rör sig lika självklart som lekfullt mellan boogaloo, Motownsoul, bossa, mambo och jazz. Är vi mitt i ett musikaliskt kokande hett Spanish Harlem någon gång runt 1966? Eller sitter vi, tio år senare, i en mindre inspelningsstudio på södra sidan av Chicago? Kanske är vi i ett retro-doftande London, mer specifikt Soho, i början på 90-talet då groovet har återfötts bland dammiga skivbackar? Musiken är uppskruvad till max och kondensen rinner längs vägarna. Det enda som överröstar musiken är jublet från publiken när Combo De La Musica lyckas, på 2020-talet, att med sin furiösa dansgolvsmusik korsa tid och rum, och transporterar publiken till alla ovanstående platser samtidigt!

 

E-postadress