Norröra – Saltkråkan

Tjorvens Saltkråkan

Turerna slut för säsongen 2022!

Dagstur till Norröra, upplev Saltkråkan

Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 55 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då. Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar!

Söndagarna 3 juli – 21 augusti 2022 går det 111 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår då från Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra.Anslutning finns med snabbgående båt från Stockholm och Vaxholm.
Ombord på Blidösund finns  också en 1:a klass ångbåtsmatsal, lägg till 145 kr så får ni en skärgårdslunch kl. 14.00( Pannbiff, stekt lök och rårörda lingon, kaffe ingår).

Om ni vill boka bord för att äta  middag från vår à la carte, senare under turen in mot Stockholm, Boka här!

Med ombord från Furusund finns vår egen Saltkråkanguide som ledsagar oss både ombord och genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till.

Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader.

PÅ OCH AV FURUSUND?

Vi rekommenderar att ni tar er till Furusund för att genomföra Norröra-turen. För er som väljer att kliva ombord eller kliva av i Furusund, är det bryggan nedanför Wärdshuset som gäller. EJ färjeläget. Där finns även en stor parkering för er som har bil.

Vad ingår i biljettpriset?

I biljettpriset ingår garanterad plats på båten, guidad tur på Norröra (Saltkråkan) och med tillägg på 145 kr ingår en Skärgårdslunch som består av pannbiff, stekt lök och rårörda lingon. Förbeställer du inte en Skärgårdslunch så finns det matigare fika att köpa på huvuddäck.

E-postadress